Triban racefietsBinnen het assortiment van Triban vind je verschillende racefietsen / wielrenfietsen. Door het uitgebreide aanbod zit er voor iedereen wel een geschikt model tussen. Zowel mannen als vrouwen kunnen een Triban racefiets kopen. Van verschillende modellen zijn er racefietsen beschikbaar waarbij je de keuze kunt maken tussen man en vrouw. Wil je er eens lekker op uit of samen met je vrienden beginnen aan een koers? Dan is een Triban racefiets een prima keuze.

MODELLEN BEKIJKEN

Wat is een racefiets?

Racefietsen zijn speciaal ontworpen om snel te kunnen fietsen. Alle racefietsen, ook wel wielrenfiets genoemd, zijn volledig geoptimaliseerd om snelheid te kunnen maken. Kenmerkend zijn de dunne bandjes waardoor er weinig weerstand is met het asfalt. Het lage stuur zorgt ervoor dat je schouders laag bij de weg zitten voor extra aerodynamisch voordeel. Een Triban racefiets voldoet ook aan alle voorwaarden om veel snelheid te kunnen maken.

Is de framemaat belangrijk bij een Triban racefiets?

Bij het kopen van een nieuwe fiets is het altijd belangrijk om te kiezen voor de juiste framemaat, dit geldt ook bij Triban. De framemaat bepaalt namelijk het comfort van het fietsen. Gelukkig zijn de Triban racefietsen ook verkrijgbaar in verschillende framematen. Zo kun je kiezen voor een XS, S, M, L & XL maat. De framemaat wordt bepaald aan de hand van je lichaamslengte.

MODELLEN BEKIJKEN

Triban gravelbikes

Naast Triban racefietsen vind je ook gravelbikes in het assortiment. Een gravelbike is eigenlijk een crossover tussen de racefiets en de mountainbike. Een gravelbike heeft hetzelfde lage stuur en kan voorzien worden van bredere banden en is hiermee geschikt voor verschillende types ondergrond.