Zo kun je je fiets veilig stallen

Fietsslot kopen

Zo kun je je fiets veilig stallen

Een fiets vergrendelen en deze overal onbeheerd achterlaten, is een risico. In Nederland wordt elke 3 minuten een fiets gestolen, dus uw fiets zal nooit 100% veilig zijn. Gelukkig zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om de kans dat je vermist wordt te verkleinen. 

Kies een druk gebied om uw fiets te beveiligen

Bij het selecteren van een gebied om uw fiets te vergrendelen, kan het verleidelijk zijn om deze te vergrendelen op een object dat zich het dichtst bij je bestemming bevindt, maar dit is niet altijd een goed idee.

In een drukke openbare fietsenstalling zal je fiets niet zo opvallen. Het is waarschijnlijk dat iemand anders een slechter fietsslot gebruikt dan jij, dus de kans is groot dat hun fiets het doelwit wordt.

Je moet er altijd naar streven om je fiets op slot te zetten in een druk gebied, waar constant voetverkeer is. Fietsendieven willen niet gezien worden wanneer ze een fiets proberen te stelen, dus zullen ze zich vaak richten op fietsen die in stillere gebieden zijn beveiligd. 

Het selecteren van een gebied in het centrum van de stad is vaak de beste keuze, aangezien de meeste gebieden hier worden bewaakt door cameratoezicht en er altijd mensen aanwezig zijn.

Een andere reden om je fiets in een drukke omgeving te stallen is dat andere mensen hier ook hun fiets stallen. Hoewel het egoïstisch klinkt, zal de fiets van iemand anders waarschijnlijk minder veilig op slot zijn dan die van jou, wat betekent dat de kans dat de jouwe wordt aangevallen kleiner is.

Het heeft geen zin om al deze moeite te doen als je een goedkoop en merkloos fietsslot gebruikt. Koop een slot dat je fiets beschermt.

Kies een vast object om uw fiets aan te vergrendelen

Je zou het veiligste fietsslot ter wereld kunnen hebben, maar als je je fiets aan een onveilig object vastzet, maakt je hem kwetsbaar voor diefstal. Met andere woorden, je fiets is alleen zo veilig als het object waaraan hij is vergrendeld. Het is niet aan te raden om je fiets vast te zetten aan een voorwerp van hout. Hoewel het er misschien veilig uitziet, zou een houten hek of een kleine boom binnen enkele seconden breken. Bovendien zijn bomen niet ontworpen als vergrendelingspunt voor fietsen en kunnen ze je fiets gemakkelijk krassen of beschadigen. Je fiets kan ook krassen en schade aan de boom veroorzaken, dus denk twee keer na voordat je hem vastzet! In het centrum van de stad kom je vaak fietsenstallingen en andere ruimtes tegen die speciaal zijn ontworpen voor fietsenstalling. Deze gebieden zijn je beste keuze als het gaat om het beveiligen van je fiets. Een standaard fietsrail zal veilig in de grond worden vastgezet en een dief zal moeite hebben om hem los te krijgen.

Ken je omgeving en begrijp het risico van fietsdiefstal

Als je niet bekend bent met het gebied waarin je je bevindt, is het misschien de moeite waard om naar een andere plaats te reizen waar u weet dat je fiets veiliger is. In sommige delen van de stad is je fiets waarschijnlijk kwetsbaarder voor diefstal. Dit betekent dat het belangrijk is om kennis van uw omgeving op te doen en deze gevaarlijke gebieden indien mogelijk te vermijden.