Fietsen in tijden van het coronavirus

Fiets lenen in de stad

Fietsen in tijden van het coronavirus

Inmiddels zijn velen van ons thuiswerken gewend geraakt aan de modus en zijn begonnen met het gebruiken van terminologie als ‘sociale afstand’. Maar hoe zit het met de mensen die nog naar buiten moeten om naar hun werk te gaan of een essentiële boodschap moeten doen? Voor velen in drukke steden, waar het grootste deel van de bevolking afhankelijk is van het openbaar vervoer, zijn bussen en metro’s niet langer de ideale vervoermiddelen voor degenen die hun blootstelling aan het coronavirus willen beperken.

Fietsen

Het is een vaardigheid die de meesten van ons op jonge leeftijd leren. Een vaardigheid die waarschijnlijk goede herinneringen oproept aan de kindertijd en vrijheid. En terwijl ze volwassen zijn, zijn er mensen die nog steeds fietsen voor training, recreatie of voor woon-werkverkeer – voor de meesten is klimmen op een fiets waarschijnlijk niet zo gewoon – maar het kan het antwoord zijn waarnaar u op zoek bent.

Voordelen van fietsen in corona tijd

1. Van a naar b zonder dichtbij anderen te komen.
2. Brengt je naar buiten voor wat frisse lucht, wat waarschijnlijk een welkome afwisseling is voor de vier muren van je appartement.
3. Oefening! Studies tonen aan dat lichaamsbeweging helpt om stress te verminderen en laten we eerlijk zijn, iedereen heeft wat stress in verschillende mate, ongeacht wat er aan de hand is. Het spreekt ook voor zich dat het is bewezen dat lichaamsbeweging de algehele fysieke en mentale gezondheid verbetert, die beide een rol spelen bij het versterken van het immuunsysteem.

Wat als ik geen fiets bezit?

Gelukkig voor veel steden is het delen van fietsen steeds meer wijdverbreid en beschikbaar geworden. De toegankelijkheid varieert van dagpassen tot jaarlidmaatschappen en in veel steden vind je gemakkelijk om de paar blokken een fietsenstalling. Veel fietsaandelen hebben apps die u kunt downloaden om een ​​nabijgelegen dock te vinden. Je kunt zelfs zien hoeveel fietsen of lege docks er beschikbaar zijn. Een veel gebruikte service is swapfiets en de OV-fiets.

Maar wacht, delen van fietsen is gelijk aan delen van kiemen?

Hopelijk blijven degenen die ziek zijn thuis, maar het is zeker mogelijk dat iemand die niet op de hoogte is en asymptomatisch voor u op die fiets heeft gereden. Maar net zoals ze dat boodschappenkarretje voor je of de doos cornflakes in de winkel hadden kunnen aanraken, kunt je nog steeds voorzorgsmaatregelen nemen om de risicos te minimaliseren.

1. Veeg de fiets af op de belangrijkste contactpunten, te beginnen met het stuur.
2. Volg wat de experts zeggen en raak je gezicht niet aan!
3. Als je toegang hebt tot water en zeep, was dan je handen daarna of haal dat vertrouwde handdesinfectiemiddel tevoorschijn. Het is gemaakt voor dit soort situaties!